Dietetyczna pasta z wędzonej makreli – nie tylko na kanapkę !

Dietetyczna pasta z wędzonej makreli – nie tylko na kanapkę !
Można ją położyć na poranny tost z razowego pieczywa albo jeść samodzielnie jako sałatkę. Robiłam ją pierwszy raz ,ale na pewno nie ostatni!

Potrzebujemy:

  • pół makreli ( około 100 g)
  • eko jajko
  • ogórka kiszonego
  • 3/4 czerwonej cebuli
  • łyżkę jogurtu naturalnego
  • pieprz, sól

Przygotowanie nie wymaga ogromnych zdolności kulinarnych 🙂 Makrelę dokładnie obieramy ze wszystkich ości, jajko ,ogórka i cebulkę kroimy w drobną kostkę, wszystko ze sobą łączymy i dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego i doprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej jest zostawić na trochę tą mieszankę żeby odpoczęła i przeszła smakiem. Niebo w gębie, mówię Wam! 🙂

Wartość kaloryczna całej pasty : 334 kcal
Białko : 33 g
Tłuszcze 14,5 g
Węglowodany : 17 g

Feel Eat

3 thoughts on “Dietetyczna pasta z wędzonej makreli – nie tylko na kanapkę !

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Back to top