Kruche mini rogaliczki z powidłami śliwkowymi

Kruche mini rogaliczki z powidłami śliwkowymi
Nie zawsze wychodzą takie same. Odkryłam, że najlepiej smakują, gdy zrobi się je na mące z Lubelli. Polecam przygotować dla rodziny na jakąś imprezę, a na pewno wszyscy będą zachwyceni! Znikają bardzo szybko!

Potrzeba:

  • 140 g mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru
  • 63 g miękkiej margaryny
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • marmolada śliwkowa

Zagnieść ciasto z podanych składników, oczywiście oprócz marmolady. Podzielić na 4 kulki, rozwałkować na cienkie placki po kolei każdą podsypując mąką ( będzie się kleić). Postępować dokładnie tak samo jak w TYM PRZEPISIE.  czyli przecinać na 4 części każde rozwałkowane ciasto, nakładać marmoladę i zawijać w rogalika. Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut.

Pozostawić do ostygnięcia, można potem posypać cukrem pudrem. Z podanych składników wychodzi 16 rogaliczków.

Feel Eat

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Powrót do góry