Potrzebujemy :
- pierś z kurczaka , około 150 g
- 20 g otrębów ,u mnie owsiane
- białko jaja
- przyprawy : czosnek granulowany, cebula granulowana ,sól, pieprz
- ser camembert 12-13 % tłuszczu około 20 g
Dobrze jest dzień wcześniej przyprawić kurczaka i odstawić go do lodówki na noc. Ja przyprawiłam go solą ,pieprzem ,cebulą granulowaną i świeżym czosnkiem.
W piersi z kurczaka robimy dziurkę z boku i delikatnie nożem robimy kieszonkę ,żeby móc wsadzić kawałki sera.
Przygotowujemy roztrzepane widelcem białko i otręby
Kurczaka moczymy w białku a potem obtaczamy w otrębach. Kieszonkę ”zszywamy” wykałaczkami ,żeby ser nie wypłynął.
Pieczemy 180 stopniach przez 20-25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy wykałaczki, Ser w środku jest płynny i ciągnący ,a z czasem zastyga.
Wartość kaloryczna :209 kcal
Białko :34 g
Tłuszcze : 4 g
Węglowodany : 16 g
Ja swoją pierś zjadłam z warzywami: gotowaną fasolką, marchewką i frytkami z bakłażana , z TEGO PRZEPISU.
hej, nie wiem czy już o tym pisałaś, ale gdzie kupujesz camebert?
Ten kupiłam w Lidlu i ma 13 % tłuszczu ,ser 12 procentowy jest na pewno w Kauflandzie (President) i w Piotrze i Pawle ( firmy Piotr i Paweł)