DLA SPORTOWCÓW,  IMPREZOWE,  KOLACJA,  MOJE ULUBIONE,  OBIAD

Pyszny pieczony camembert!

Rate this post

Nie jestem wielką fanką mięsa ,dlatego wymyślam różne alternatywne pomysły na obiad żeby go unikać – a to jeden z nich!  zależności jak przygotujemy ser , będzie on albo ciągnący w środku ,albo z chrupiącą skórką. Idealny z warzywami na szybki obiad!

Wartość kaloryczna całego sera (wariant 1 ) : 236 kcal
Białko : 26 g
Tłuszcze : 14,4 g
Węglowodany : 0,24 g

Wartość kaloryczna połowy sera ( wariant 2 ) : 118 kcal
Białko: 13 g
Tłuszcze : 7,2 g
Węglowodany 0,12 g

Potrzebujemy:

  • Ser camembert 12 % tłuszczu i… to wszystko ! 🙂
Kiedy wstawimy go  całości do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-20 minut będzie on super-ciągnący! Można go przekroić ,doprawić w środku ,np żurawiną i złożyć znowu i włożyć do piekarnika – też będzie pyszny!
Innym sposobem przygotowania tego sera jest przekrojenie go na pół i włożenie tylko jeden połówki  ( do góry żółtą częścią) do nagrzanego piekarnika. Gdy po 15 minutach ser się napompuje, dobrze jest zwiększyć temperaturę chociaż o 20 stopni ,można tedy włączyć tylko górną grzałkę żeby zrobiła się chrupiąca skórka.

6 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.