To moja potreningowa sałatka, zjadłam ją z piętką świeżo upieczonego chleba kupionego na wsi ,z chrupiącą skórką ,którą jeszcze dodatkowo podpiekłam na suchej patelni. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna!
- pół opakowania obranych i ugotowanych krewetek ( około 50 g)
- sałata
- pomidor
- jedna rzodkiewka
- płaska łyżka kukurydzy konserwowej
- łyżeczka ziaren sezamu
- szczypiorek
- sól, pieprz, parę kropel cytryny
Pomidora należy włożyć do wrzątku i zdjąć skórkę, pokroić na 8 kawałków. W dłoniach porwać sałatę, pokroić w plastry rzodkiewkę, ułożyć na sałacie, posypać kukurydzą i położyć na tym pokrojone pomidory i krewetki.
Wszystko posypać uprażonym na suchej patelni ( przez dosłownie parę sekund od rozgrzania patelni) sezamem.
Wartość kaloryczna sałatki : 116 kcal
Białko : 13 g
Tłuszcze : 3 g
Węglowodany : 11,5 g