Uncategorized

Bułki z mieszanki do wypieku chleba ADAMA (Low carb)

Rate this post

Dostałam  paczce od centrumsylwetki.pl mieszankę na chleb, który w składzie prawie nie zawiera węglowodanów. Bardzo się ucieszyłam, bo od jakiegoś czasu staram się w swojej diecie zastępować część węglowodanów zdrowymi, nienasyconymi tłuszczami. Wolałam upiec bułki, część zamroziłam i czekają na czarną godzinę! Jeśli chodzi o smak – są dobre, ale nie oszukujmy się – smakują zupełnie inaczej niż standardowe grahamki – w składzie nie zawierają ani grama pszennej mąki! Wyglądają cudownie! 🙂 LINK do sklepu, w którym można kupić taką mieszankę.

Sama ”mąka” się lepi, widoczne są pestki słonecznika i ziarenka siemienia lnianego.  Z tyłu opakowania dołączone są osobno suche drożdże.

Mieszankę należy połączyć z wodą i dołączonymi drożdżami. Ciasto ma zupełnie inną konsystencje, jest dość gumowate.

Należy ukształtować chleb lub bułki i pozostawić do wyrośnięcia, bardzo rosną!

Po włożeniu do piekarnika jeszcze trochę urosną. Wyglądają jak normalne bułki, po upieczeniu już nie są gumowate, a z wierzchu chrupiące, a w środku sprężyste 🙂
Polecam tą mieszankę dla wszystkich na diecie low carb.  Można z nich przygotować zwykłe kanapki, zdrowego drobiowego burgera z warzywami lub jeść jako dodatek np do jajecznicy.

6 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *