Uncategorized

Ostra zupa krem z pomidor贸w z parmezanem i imbirem

Rate this post
Bardzo szybka w przygotowaniu zupa krem, nadaje si臋 idealnie na lekki obiad lub starter 馃檪 Ilo艣膰 dodanego parmezanu decyduje o jej kaloryczno艣ci, nie nale偶y jednak go pomija膰 ca艂kowicie, by odchudzi膰 przepis, bo zupa znacznie straci na smaku! Lubi臋 ostre potrawy i ta z pewno艣ci膮 trafia w m贸j gust! Przepis na 2 osoby.

Sk艂adniki :
  • 3 szklanki przecieru lub 2 puszki krojonych pomidor贸w
  • 艂y偶ka oliwy
  • 6 z膮bk贸w czosnku
  • 2 艂y偶ki startego 艣wie偶ego imbiru
  • 艂y偶ka ostrej papryki
  • s贸l, pieprz
  • parmezan (ilo艣膰 wg uznania)

Imbir obra膰, zetrze膰 na tartce, osobno obra膰 i zetrze膰 czosnek. Pomidory zblendowa膰. Na rozgrzanej oliwie w garnku zesma偶y膰 kr贸tko czosnek. Doda膰 pomidory, mo偶na je wcze艣niej jeszcze przetrze膰 przez sitko, nast臋pnie doda膰 imbir, ostr膮 papryk臋, s贸l i pieprz.  Chwil臋 podgotowa膰, poda膰 krem posypany startym parmezanem.

6 komentarzy

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *