SAŁATKI,  Uncategorized,  WEGETARIAŃSKIE

Sałatka ze szpinakiem, fetą i malinami

Rate this post
Szpinak i maliny pochodzą z mojego ogrodu, przez co sałatka ta nabiera jeszcze lepszego smaku! Lekkie, letnie danie, łatwe i szybkie do przygotowania. Wcześniej nie byłam zwolenniczką owoców w sałatkach (oczywiście oprócz sałatki owocowej), aż do momentu kiedy przygotowałam sałatkę z arbuza, fety i mięty. Zaczęły się eksperymenty i odkrywanie starych, ale jednak nowych smaków, bo przecież kto soli owoce? A arbuz czy inne owoce naprawdę smakują mi ze słoną fetą! 🙂 Przepis na sałatkę dla dwóch osób.

Składniki:

  • 3 duże garście szpinaku
  • szklanka malin
  • 50 g sera feta 12% tłuszczu
  • łyżka płatków migdałowych
  • dressing: 2 łyżki octu balsamicznego, łyżka miodu, łyżeczka musztardy Dijon, sól, pieprz

Szpinak umyć, ułożyć na talerzu lub wrzucić do miski, jeśli sałatka ma być przeznaczona dla większej ilości osób. Dodać maliny i pokruszony ser feta. Przygotować dressing mieszając wszystkie podane wcześniej w przepisie składniki. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni teflonowej, pilnować, by się nie przypaliły. Sałatkę polać dressingiem i posypać migdałami.

 

 

Płaski brzuch- posiłki dietetyczne  Sałatka zamiast kanapki!

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.