Dietetyczna pasta jajeczna

Dietetyczna pasta jajeczna

Naszym ulubionym śniadaniem jest pasta jajeczna ze świeżo zgrillowaną, jeszcze ciepłą bułką. Jego przygotowanie nie jest pracochłonne, dodatkowo zajmie Wam maksymalnie 20 minut.   Pasty jajeczne z reguły nie są wysokokaloryczne, te zwykłe robi się  po prostu z jajek, szczypiorku/cebuli i majonezu. Ja do swojej pasty daję jedynie niewielką ilość majonezu, resztę zastępuję jogurtem naturalnym, a czasami nawet pomijam majonez w całości. Musicie spróbować!
Składniki podane są na 4 porcje.

Wartość kaloryczna jednej porcji: 169,25kcal
Białko: 13,125g
Tłuszcz: 11,75g
Węglowodany:  1,67g


Składniki:

  • 8 jajek
  • cały pęczek szczypiorku
  • 1 płaska łyżka majonezu (ja użyłam majonezu light)
  • 2 płaskie łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo i pokroić w dość drobną kostkę, przełożyć do miski. Szczypiorek posiekać i dodać do jajek, następnie dołożyć jogurt naturalny i majonez, wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
 

Feel Eat

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Back to top