Kolejna odsłona otrębowych tostów śniadaniowych z pieczarkami, szynką i camembertem.

Kolejna odsłona otrębowych tostów śniadaniowych z pieczarkami, szynką i camembertem.
Dzisiaj tata zostawił mi 2 białka, które musiałam wykorzystać. Jedno 'poszło’ właśnie do tych tostów. Ostatnio sporo eksperymentuje z serem camembertem ,dlatego właśnie postanowiłam go dodać! Wyszły bardzo dobre, ale warto dodać dużo ulubionych przypraw żeby nadać im swój ulubiony smak! Kolejny substytut zwykłej kanapki! Składniki na jedną porcję, tj 3 trójkąty.

Potrzebujemy :

  •  małe eko jajko i 1 białko
  • 2 łyżki otrębów pszennych
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 2 pokrojone plastry szynki
  • 4 podduszone z ziołami prowansalskimi pieczarki
  • 1/8 krążka camemberta 12 % tłuszczu
  • zioła prowansalskie
  • ketchup (opcjonalnie)

 Pieczarki obieramy ,ścieramy w plastry i dusimy z ziołami prowansalskimi. Camembert ścieramy na średnich oczkach.

 Jajka roztrzepujemy widelcem, łączymy wszystkie składniki i dodajemy sól i pieprz według uznania.

 Toster smarujemy oliwą ,jeśli ma trochę zdarty teflon ( jak mój!) i do bardzo nagrzanego wkładamy rozsmarowując równomiernie masę.
Po około 8 minutach odwracamy toster do górny nogami ,bo masa nie zawsze dotyka dwóch stron tostera ,a chodzi o dokładne opieczenie. Pieczemy jeszcze jakieś 5-8 minut.

 Zrobione tosty zostawiamy do odparowania.

Wartość kaloryczna całej porcji : 211 kcal
Białko : 20 g
Tłuszcze : 9 g
Węglowodany : 21 g

Feel Eat

2 myśli w temacie “Kolejna odsłona otrębowych tostów śniadaniowych z pieczarkami, szynką i camembertem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Powrót do góry