
Potrzebujemy:
- 100-150g mięsa z piersi z kurczaka
- 200 g warzyw orientalnych mrożonych na patelnię
- 1/3 opakowania makaronu chińskiego z fasoli
- sos sojowy, przyprawy: papryka ostra ,papryka słodka, pieprz cayenne, przyprawa do potraw chińskich
Kurczaka kroimy w kostkę i doprawiamy solą i pieprzem, można też już teraz użyć sosu sojowego ,ale wtedy pomijamy sól ,bo on sam w sobie jest słony ,wkładamy do lodówki na parę godzin.
Oddzielamy 1/3 opakowania makaronu chińskiego ,gotujemy wodę w czajniku.
Zalewamy wodą nasz makaron i zostawiamy na 2 minuty pod przykrywką.
Odcedzamy na sitku makaron.
Kurczaka smażymy na patelni teflonowej bez tłuszczu z każdej strony żeby zamknąć mięso. Dodajemy mrożone warzywa, przyprawiamy mieszanką do kuchni orientalnej i trzymamy na ogniu do momentu aż zmiękną i woda w większości z patelni odparuje. Pamiętajcie – im więcej przypraw ,tym bogatszy smak 🙂
Dodajemy makaron chiński ,mieszamy go z warzywami i podsmażamy jeszcze parę minut.
Smacznego!
Wartość kaloryczna całego przepisu : 338 kcal
Białko : 31 g
Tłuszcze : 1 g
Węglowodany : 46 g
Trafiłam na Twojego bloga przez vitalię i jest naprawdę super! 🙂 Dzisiaj zrobiłam właśnie ten makaron z tym, że udało mi się kupić do tego taką fajną mieszankę przyprawa z kamisu do potraw chińskich, która fajnie pasowała. Wyszło dosyć ostre, ale to na plus, bardzo smaczne, dodatkowym plusem jest szybkość przyrządzania a u mnie z czasem krucho 😉 Zdecydowanie polecam ;))
Co sądzisz o tym makaronie? Czy lepszy jest pełnoziarnisty makaron?