
Składniki:
Na ciasto:
- 150 g twarogu chudego (niemielonego)
- jajko
- łyżeczka proszku do pieczenia
- otręby owsiane i pszenne – po łyżce
- ulubione przyprawy: ja używam cebulę granulowaną ,czosnek granulowany ,paprykę słodką, zioła prowansalskie
Dodatki :
- koncentrat pomidorowy
- 4 spore pieczarki
- chuda szynka
- cebula (1/4 średniej)
- i ser ( wg uznania ,może być żółty, camembert ,wiejski )
Wszystko mieszamy ze sobą i dokładnie zagniatamy. Wykładamy na papier do pieczenia ,który odmierzyliśmy dokładnie na naszą formę. Dobrze jest zwilżyć ręce żeby ciasto się nie kleiło. Zawsze robię to dość cienko ,bo najbardziej w pizzy smakują mi dodatki 🙂
Wkładamy do piekarnika na 25-30 minut do 180 stopni. Ciasto musi być dość twarde żeby utrzymać nasze dodatki, ale musimy być ostrożni ,bo lubi się przypalić.
Smarujemy koncentratem pomidorowym – możemy też posypać ziołami prowansalskimi.
Cebulę obieramy i kroimy ,podsmażamy na teflonie. Obieramy pieczarki i ścieramy na cieniutkie paski ,podduszamy na teflonie. Na podpieczonym i wysmarowanym koncentratem cieście układamy szynkę, pieczarki , cebulę i dowolny ser, wkładamy do piekarnika , tylko żeby ser się zapiekł – myślę ,że jakieś 5-10 minut wystarczy. Można przygotować sos czosnkowy z jogurtu naturalnego i czosnku albo zjeść z ketchupem.
Dlaczego ja jeszcze tego nie probowalem 🙁 najchetniej zjadlbym monitor przegladajac tego bloga 🙂 Super Siostra!
wypróbowałam wczoraj :0 jest przepyszna 🙂 i po co sie tu martwic o figure skoro mozna jesc tak pysznie i dbac o linie 😉 xxsloneczkoxx z vitali 🙂
Super! Cieszę się ,że korzystasz z moich przepisów! 🙂
ja też próbowałam ją już nieraz ;D dla mnie pyszna, pozdrawiam Marysia
Robiłam podobną,ale zawsze wylewałam ciasto na papier do pieczenia i męczyłam się łyżką z rozprowadzeniem tego ;p Teraz spróbuję na twój sposób.
AAAAAAAA <3
Zrobiła dziś. Pyyyycha! Dziękuję za kolejną inspirację:)
150 gram twarogu napewno?
nie dalo sie oderwac od papieru 🙁
Musi być dobrej jakości papier i mało wilgotny ser, przykro mi ;(
Z pominięciem którego sera jest podana ta wartość kaloryczną, bez serka wiejskiego czy camemberta?
Ogólnie pominęłam sery, bo każdy może użyć jakiego chce i wartość kaloryczna może się bardzo zmienić 🙂 Ser wiejski jest dużo mniej kaloryczny niż żółty czy camembert,
Dziś będę robiła już nie mogę się doczekać efektów ^^
A jaka duża pizza wychodzi z tej porcji?
średnia, około 15cm średnicy