Nie wiem jak Wy, ale ja lubię jak mój posiłek ma sporą objętość i zawsze z wielką ochotą zajadam się dużą ilością warzyw! Ta sałatka jest lekka i niskokaloryczna ,przy czym można ją jeść i jeść i jeść…a na talerzu nadal dużo! Dobra na kolację albo po prostu do zabrania ze sobą na wynos!
- sałata roszponka około 100 g
- sałata lodowa – parę liści
- 2 średnie pomidory
- 2 ogórki konserwowe
- 1/4 czerwonej cebuli
- ser feta 12% tłuszczu około 30-40 g ( u mnie plasterek)
- sól, pieprz wg uznania
Pomidory włożyć do świeżo ugotowanej wody i zdjąć skórkę ,pokroić. Ułożyć umyte sałaty, pokrojone ogórki ,pomidory i pokrojoną cebulę. Posypać solą i pieprzem ,na to położyć pokrojony ser feta.
Wartość kaloryczna : 128 kcal
Białko : 8 g
Tłuszcze : 4,8 g
Węglowodany :16,9 g
Super przepisy, to jest to co lubię!!!
Ta sałatka w wersji ze szpinakiem zamiast roszponki równie dobra 🙂