Składniki :
- 80 g białego sera
- 1/3 szklanki jagód
- około 150 g jogurtu naturalnego ( u mnie odtłuszczony, rzadki)
- 2 łyżeczki fruktozy
- 1-2 łyżki otrębów owsianych
Ilość otrębów zależy od tego ,czy spożywacie je też do innych posiłków i czy jesteście początkujące w ich jedzeniu. Nie można ich zjeść za dużo jednorazowo ,bo niestety zdarzają się z tego powodu zaparcia i wtedy otręby działają odwrotnie do efektu jaki chciałybyśmy osiągnąć.
Jogurt naturalny mieszamy z cukrem trzcinowym.
Na dno naszego naczynia ,w którym będziemy jeść wykładamy pokruszony w palcach biały ser ,na to jogurt i rozpuszczone jagody. Jeśli używacie świeżych to można je lekko 'rozciapać’ widelcem albo w ogóle zmiksować na gładką masę blenderem.
Wszystko posypujemy otrębami i nakładanie warstw powtarzamy.
Trzeba chwilkę odczekać ,żeby otręby lekko namokły. Pyszne, mówię Wam!
Wartość kaloryczna : 237 kcal
Białko : 23 g
Tłuszcze : 1,4 g
Węglowodany : 35 g
Mniaaam! Chętnie wypróbuje jak tylko jagody będą "za darmo" 😉