Muszę się przyznać, że kiedyś nienawidziłam owsianek! Nie lubię mleka , bardzo! Ale jakoś z czasem się przekonałam, że można przygotować smaczną i pożywną owsiankę.
Po 1. Dodaję do niej dużo otrębów, dzięki czemu syci mnie na długo. Wcześniejsze próby kończyły się tak, że godzinę po zjedzeniu śniadania byłam głodna.
Po 2. Dodaję słodkie owoce, jak banany czy właśnie winogrono dzięki czemu jest smaczniej, a nie muszę dosładzać cukrem.
Po 3. Dodaję zawsze trochę wody, dzięki czemu mleko się nie przypala.
Postaram się zamieszczać co trochę nowe owsianki w moich ulubionych smakach, co prawda przepis podstawowy jest taki sam, bo odpowiada mi w 100% i nie chcę nic zmieniać, tylko dodatki się zmieniają.
Po 1. Dodaję do niej dużo otrębów, dzięki czemu syci mnie na długo. Wcześniejsze próby kończyły się tak, że godzinę po zjedzeniu śniadania byłam głodna.
Po 2. Dodaję słodkie owoce, jak banany czy właśnie winogrono dzięki czemu jest smaczniej, a nie muszę dosładzać cukrem.
Po 3. Dodaję zawsze trochę wody, dzięki czemu mleko się nie przypala.
Postaram się zamieszczać co trochę nowe owsianki w moich ulubionych smakach, co prawda przepis podstawowy jest taki sam, bo odpowiada mi w 100% i nie chcę nic zmieniać, tylko dodatki się zmieniają.
Składniki:
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki otrębów ( u mnie pomieszane żytnie, owsiane i pszenne)
- szklanka mleka ( u mnie na ogół pomieszane 0,5 z 1,5 %)
- pół szklanki wody
- 1/3 banana
- trochę winogrona
- płatki migdałowe ( uwielbiam je w owsiance)
- 2 orzechy ziemne
- 5 orzechów laskowych
- 2 śliwki suszone
- łyżeczka pestek dyni
Owsianka z otrębami krok po kroku
Do garnka wrzucam otręby i płatki owsiane.
Zalewam mlekiem z wodą. Teraz jest czas na dosłodzenie jeśli chcecie. Gotuję długo,bo około 10 minut na 3 w skali 1-12 na kuchni indukcyjnej. Uwielbiam bardzo gęstą owsiankę. Przelewamy owsiankę do miski i wrzucamy nasze dodatki.
owsianka to zawsze bedzie dla mnie najlepsze śniadanie , uwielbiam wszelkie kompozycje 😉
Jak tak długo ją gotujesz to się nie dziwię, że za chwilę jesteś głodna 😀
teraz juz nie jestem głodna, bywałam jak gotowałam ją krócej i inaczej
Heya! I know this is sort of off-topic but I needed to ask.
Does managing a well-established website like yours take a massive amount work?
I'm completely new to running a blog however I do write in my journal on a daily basis. I'd like to start a blog so
I can share my experience and views online.
Please let me know if you have any kind of recommendations or tips for brand new aspiring
bloggers. Thankyou!
Also visit my web site :: http://www.wiki.joostina.ru/Home_Designer_Tips_In_The_Pros
Hi !
It depends. If I want to add a new recipe, I must cook sth new , take some photos, so it takes a lot of time. My website is not so well-established, I'm new and I don't really know what recommendationts I can give you. You should read about earning with AdSense. Good luck!
Orzechy laskowe nie pasują do owsianki. Ja zawsze do mleka i płatków owsianych dorzucam łyżkę otrębów i pokrojone 4 migdały i 4 orzechy nerkowca – nadają one cudownego smaku, jest delikatnie słodka. A na podwieczorek dorzucam jeszcze 1/4 łyżeczki cukru – wtedy jest niesamowicie dobra, a 1/4 łyżeczki cukru to prawie nic, jeśli chodzi o dietetykę.
I zamiast tak gotować (łatwo przypalić) radzę szybko zagotować, wyłączyć palnik i przykryć dosyć szczelnie talerzem na 5-10 min, z doświadczenia wiem, że ładnie napęcznieje wszystko,a mniej roboty ;D