

Składniki:
- bakłażan
- cukinia
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- pół papryki
- puszka krojonych pomidorów lub przecier pomidorowy
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i pokroić – paprykę, cukinię i bakłażana w kostkę, a cebulę w piórka. Wszystkie warzywa podsmażyć na patelni teflonowej przez około 10 minut co jakiś czas mieszając. Dodać pomidory w puszce i drobno posiekany lub starty czosnek, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Przykryć pokrywką i dusić aż warzywa zmiękną co jakiś czas przemieszać.
Wartość kaloryczna jednej porcji : 103 kcal
Białko: 4,7 g
Tłuszcze: 1 g
Węglowodany: 24 g
pycha !!! i wychodzi bardzo dużo 🙂
ja do swojej porcji dodałam jeszcze indyka 120 g 🙂