
Sałatki są niezawodne. Lekkie, zdrowe, dietetyczne (jeśli sos nie zawiera pół szklanki oleju) i niskowęglowodanowe (jeśli sałatka jest bez ryżu, ziemniaków czy makaronu). Szybkie, odpowiednie do wzięcia na wynos o ile posiadamy pewne, nieprzeciekające pudełko na lunch. Gorąco polecam!
Wartość kaloryczna sałatki bez sosu: 178kcal
Białko: 15,4g
Tłuszcze: 9g
Węglowodany: 10g
Białko: 15,4g
Tłuszcze: 9g
Węglowodany: 10g
Wartość kaloryczna sałatki z sosem: 271kcal
Białko: 15,5g
Tłuszcze: 15,75g
Węglowodany: 18,7
Składniki:
- garść mieszanki sałat
- 7-10 pomidorków cherry
- 1/5 awokado
- 1/6 czerwonej cebuli średniej wielkości
- 50g mozzarelli o obniżonej zawartości tłuszczu
- garść prażonych orzechów nerkowca
- sos z TEGO przepisu (składniki: 1 łyżka octu winnego,1 łyżka oliwy, 2 łyżki wody, 1 płaska łyżka miodu, szczypta soli, trochę świeżo zmielonego pieprzu, opcjonalnie 1/2 ząbka czosnku)
Sałatę wyłożyć na talerz, pomidorki pokroić na połówki i rozłożyć na sałacie. Mozzarellę i cebulę pokroić w plastry, orzechy piniowe posiekać, awokado pokroić w półplastry wszystko ułożyć na sałacie. Przygotować sos według przepisu i polać nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem.
Smacznie 😉
pysznie wygląda 🙂
Mm jakie pyszności a jak smakowicie wygląda !
Zapraszam do siebie na przepis na kokosowe ciasteczka owsiane bez mąki i cukru:)
New Diet Taps into Innovative Concept to Help Dieters Lose 20 Pounds within Only 21 Days!