Do naszego słodkiego śniadania potrzebujemy :
- 140 g ugotowanej kaszy jaglanej
- 1,5 łyżki prażonych jabłek ( u mnie z lata ,Wy możecie po prostu obrać jabłko i je uprażyć)
- łyżeczkę słonecznika
- łyżeczkę dyni
- 1 morele suszoną
- 1 śliwkę suszoną
- parę rodzynek
Kaszę ugotowałam dając 1 szklankę kaszy na 2,5 szklanki wody ,ale ale…. jeszcze trzeba ją najpierw opłukać w wodzie ,a potem we wrzątku. Ja niestety nie mam sitka z tak malutkimi dziurkami żeby kasza nie 'uciekła’ ,dlatego zrobiłam to w ściereczce. Kaszę wsypujemy do gotującej się i osolonej wody i gotujemy 20 minut ( bez mieszania) na małym ogniu, u mnie na kuchni indukcyjnej ,w której jest skala od 1 do 12 gotowałam jedynie na 3-4.
Zdjęcie moich dodatków. Śliwkę i morelę należy pokroić.
Słonecznik i dynię prażymy na suchej patelni ,ale uważamy ,żeby się nie podpalił.
Ugotowaną kaszę nakładamy łyżką na talerz ,na nią nakładamy jabłka i posypujemy dodatkami ,gotowe! 🙂
Wartość kaloryczna przepisu : 259 kcal
Białko : 6,4g
Tłuszcze : 5 g
Węglowodany : 50 g
ja bym dodala jeszcze jogurt grecki/twarozek mielony-jaglanka rzadzi! 🙂
Kara , kocham Cie z Tymi Twoimi przepisami !!!! Rewelacja, tak to ja sie moge odchudzac cale zycie !( I wlasnie o to chodzi !):):):)
uwielbiam jaglankę na słodko!:)
Rewelacyjnie wygląda !:)
Całość ze szklanką kaszy jaglanej ma 259 kcal?
Nie wiem ile ma szklanka kaszy jaglanej ,bo ja liczyłam 140 g na wadze kuchennej,a potem przeliczałam kalkulatorem kalorii 🙂 Ale podliczyłam wszystko i wyszło 259 🙂
Ok dziękuję 🙂
New Diet Taps into Pioneering Concept to Help Dieters LOSE 12-23 Pounds within Just 21 Days!