
Chciałam zrobić coś, by dostarczać nie tylko czystych węglowodanów z owoców, a również trochę białka i tłuszczy nienasyconych. Deser ten można przygotować zarówno z lodem, jak i z zamrożonymi truskawkami (i to jest lepsza wersja, jeśli boicie się o swój sprzęt kuchenny). Smootie jest gęsty i słodki, syci na długo dzięki dodatku twarogu. Idealne II śniadanie! Przepis dla 2 osób.


Składniki:
- 200 g truskawek
- 120 g twarogu
- jeden banan
- 5 kostek lodu
- migdały
- owoce do dekoracji (opcjonalnie)
Migdały podprażyć na suchej patelni teflonowej przez parę minut co jakiś czas potrząsając patelnią.
Resztę podanych składników zmiksować na gładką masę blenderem. Położyć owoce do dekoracji i posypać migdałami. Proste, a jakie pyszne!
Wartość kaloryczna jednej porcji: 179 kcal
Białko: 14,5 g
Tłuszcze: 3,8 g
Węglowodany: 24,5 g
Mniam 😀
Cudowne… 🙂 Dodaje bloga do obserwowanych 😀
Z jakiej firmy masz gofrownicę?:)
jakas najslabsza z supermarketu, ale nie jestem w stanie podac firmy, bo jestem na wyjezdzie, przpisy dodaje te, ktore mialam wczesniej zapisane 🙂
dziekuje! 😀