KOLACJA,  SAŁATKI,  ŚNIADANIE,  Uncategorized

Sałatka z makreli i pora

Rate this post
Próbowałam już makreli w sałatce na przeróżne sposoby, zawsze smakowały bardzo dobrze. Specjalnie w sałatce pominęłam kukurydzę, by była low carb (niskowęglowodanowa). Majonez  zastąpiłam jogurtem naturalnym. Można ją traktować jako pastę na kanapkę lub jako samodzielną sałatkę. Z podanych składników wychodzi średniej wielkości miska sałatki, nie powinna ona stać w lodówce dłużej niż 2 dni.

Składniki:

  • mała wędzona makrela
  • jeden por (biała część)
  • dwa jajka klasy L ugotowane na twardo
  • 4 ogórki konserwowe
  • mały kubek jogurtu naturalnego
  • łyżeczka musztardy Dijon
  • pieprz i sól

Makrelę obrać, rozdrobnić w dłoniach i wrzucić do miski. Pora pokroić w plasterki, jajka i ogórki na bardzo drobne kawałki, wszystko wymieszać, dodać jogurt naturalny, musztardę, spróbować i posolić i popieprzyć do smaku, odstawić do przegryzienia.

 

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.