- przez Feel Eat
Przepis z serii ” niedietetyczne szaleństwa”. Smaczne ,małe i bardzo kruche ciasteczka na przekąskę. Z tych składników wychodzi około 60 ciastek.
- 150 g mąki
- 100 g masła
- 50 g cukru
- 1 łyżka śmietany
- szczypta soli
- cukier (najlepiej trzcinowy) do posypania ciastek
- białko jaja kurzego
- płatki migdałowe
Dokładnie zagnieść jednolite ciasto, można wstawić do lodówki na minimum 30 minut ,wtedy będzie się lepiej wałkować. Rozwałkować na dość cienkie placki ( 0,5 -1 cm) i wycinać dowolne kształty.
Pędzelkiem nasmarować każde z ciasteczek roztrzepanym lekko widelcem białkiem ,ułożyć płatki migdałowe i delikatnie posypać cukrem trzcinowym.
Piec w 180 stopniach na złoty kolor.
Wartość kaloryczna jednego ciastka : 38 kcal
Białko : 0,35 g
Tłuszcze : 2,8 g
Węglowodany : 3,25
Już wiem co przygotuję mamie na "dzień Matki"! 🙂
Milena
New Diet Taps into Pioneering Idea to Help Dieters Lose 20 Pounds in Just 21 Days!