
Bardzo szybka w przygotowaniu zupa krem, nadaje si臋 idealnie na lekki obiad lub starter 馃檪 Ilo艣膰 dodanego parmezanu decyduje o jej kaloryczno艣ci, nie nale偶y jednak go pomija膰 ca艂kowicie, by odchudzi膰 przepis, bo zupa znacznie straci na smaku! Lubi臋 ostre potrawy i ta z pewno艣ci膮 trafia w m贸j gust! Przepis na 2 osoby.
Sk艂adniki :
- 3 szklanki przecieru lub 2 puszki krojonych pomidor贸w
- 艂y偶ka oliwy
- 6 z膮bk贸w czosnku
- 2 艂y偶ki startego 艣wie偶ego imbiru
- 艂y偶ka ostrej papryki
- s贸l, pieprz
- parmezan (ilo艣膰 wg uznania)
Imbir obra膰, zetrze膰 na tartce, osobno obra膰 i zetrze膰 czosnek. Pomidory zblendowa膰. Na rozgrzanej oliwie w garnku zesma偶y膰 kr贸tko czosnek. Doda膰 pomidory, mo偶na je wcze艣niej jeszcze przetrze膰 przez sitko, nast臋pnie doda膰 imbir, ostr膮 papryk臋, s贸l i pieprz. 聽Chwil臋 podgotowa膰, poda膰 krem posypany startym parmezanem.
przepis na szybk膮 i zdrow膮 zup臋, super! koniecznie musz臋 spr贸bowa膰 馃槈
szybko i z w艂osk膮 nut膮! pysznie.
wygl膮da pysznie i tak szybko si臋 j膮 robi! Lubi臋 too 馃檪
w takim razie czekam na opini臋 jak ju偶 j膮 zrobisz ! 馃檪
coraz bardziej podobaj膮 mi si臋 w艂oskie smaki! Do tego hoduj臋 艣wie偶膮 bazyli臋 i pierwszy raz mi nie usycha :))
super zupa ale poleci艂abym ,艣wie偶e pomidory obra膰 a nast臋pnie zmiksowa膰 bo z puszki s膮 bardzo niezdrowe……