IMG 6720 - Dietetyczna pasta jajeczna
KOLACJA,  MOJE ULUBIONE,  SAŁATKI,  ŚNIADANIE,  WYSOKOBIAŁKOWE

Dietetyczna pasta jajeczna

IMG 6720 - Dietetyczna pasta jajeczna

Naszym ulubionym śniadaniem jest pasta jajeczna ze świeżo zgrillowaną, jeszcze ciepłą bułką. Jego przygotowanie nie jest pracochłonne, dodatkowo zajmie Wam maksymalnie 20 minut.   Pasty jajeczne z reguły nie są wysokokaloryczne, te zwykłe robi się  po prostu z jajek, szczypiorku/cebuli i majonezu. Ja do swojej pasty daję jedynie niewielką ilość majonezu, resztę zastępuję jogurtem naturalnym, a czasami nawet pomijam majonez w całości. Musicie spróbować!
Składniki podane są na 4 porcje.

Wartość kaloryczna jednej porcji: 169,25kcal
Białko: 13,125g
Tłuszcz: 11,75g
Węglowodany:  1,67g


Składniki:

  • 8 jajek
  • cały pęczek szczypiorku
  • 1 płaska łyżka majonezu (ja użyłam majonezu light)
  • 2 płaskie łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo i pokroić w dość drobną kostkę, przełożyć do miski. Szczypiorek posiekać i dodać do jajek, następnie dołożyć jogurt naturalny i majonez, wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
IMG 6722 - Dietetyczna pasta jajeczna
 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *