
Gdy zaczęłam chodzić na siłownie pomyślałam o wprowadzeniu dodatkowej ilości białka do swojej diety. Po wielu próbach mieszania różnych smaków izolatów białek z wodą, a potem z mlekiem stwierdziłam, że to nie dla mnie, nie mogłam już patrzeć na mój shaker, na sam jego widok robiło mi się niedobrze. Wpadłam więc na pomysł, że wykorzystam to białko w kuchni i to był strzał w dziesiątkę! Dzięki temu, że białko to jest słodkie nie musiałam dodawać do moich słodkich wyrobów ani grama cukru. Moimi faworytami jest smak karmelowo-mleczny oraz waniliowy, z nimi najwięcej eksperymentowałam w kuchni.
Poniżej przedstawiam Wam moje topowe propozycje na wykorzystanie białka, mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu! Będzie mi miło, jak po wykorzystaniu przepisu w swojej kuchni podzielicie się swoimi opiniami w komentarzach. 😀
Wartość kaloryczna jednego omletu: 249 kcal
Białko: 21 g
Tłuszcze: 8,3 g
Węglowodany: 24 g
Białko: 21 g
Tłuszcze: 8,3 g
Węglowodany: 24 g
Wartość kaloryczna jednego naleśnika bez owoców: 67 kcal
Białko: 8,1 g
Tłuszcze: 2,17 g
Węglowodany: 6,97 g
Białko: 8,1 g
Tłuszcze: 2,17 g
Węglowodany: 6,97 g
Wartość kaloryczna jednej porcji: 285kcal
Białko: 36,25gTłuszcze: 10,3g
Białko: 36,25gTłuszcze: 10,3g
Węglowodany: 12,2g
Placki wychodzą przepyszne, a najlepiej smakują z dżemem, ja używam takich, które zawierają 100% owoców, bez dodatku cukru.
Jest bardzo wilgotny, ale zarazem lekki.
Są dość zapychające i szybko obsychają, dlatego lepiej ich nie robić w większej ilości.
Wygląda super, w najbliższym czasie wypróbuję!